Päivän lounas:

Kalkkunaviillokkia ja riisiä
Kuningatarkiisseliä

Lounasta tarjoillaan:

klo 11.30 - 13.00  Tervetuloa ruokailemaan! 

Jäsenkirje on tulostettavassa muodossa jäsenkirjearkistossa.

Muutos kirjeessä olevaan Tangomarkkinat Finaalin aikatauluun!

Finaali alkaa klo 19.00. Lähtöajat muuttuneet Ruskakoti klo 14.20, Pohjoispuisto 6 klo 14.30 ja Tikkulan ABC klo 14.40

Ruskatalojen palveluyhdistys ry

Jäsenkirje 1/2017

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

Tammikuun loppua eletään jo, helmikuu henkii nurkan takana. Lunta ei ole nimeksikään, märkää ja mustaa senkin edestä.

Märkää ja mustaa ei silti ole Ruskatalojen arki, joka on pullollaan erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia pitkin kevättä. Taloissa tapahtuu valokuvataidenäyttelystä aina hevosvaljakkoon ja kaikkea siltä väliltä, 100- vuotiasta Suomea unohtamatta.

Minusta tuntuu, että elämme jälleen hyvää arkea, ja yhdistyksen palveluasuminen on haluttua. Se on tietysti kaikkein keskeisin asia palvelutoiminnassa, että edelleen saamme olla osa porilaisten ikäihmisten parempaa vanhuutta.

Valtakunnallisesti vanhustyön järjestötoimijat elävät vaikeita aikoja, eikä meidänkään tämän päivän tilanteeseen pidä tuudittautua. Sote- uudistus kurkkii jo nurkan takana, ja pelkäänpä, että se tulee monen pienen toimijan näkökulmasta olemaan vaikea haaste. Haaste se on Ruskatalojen palveluyhdistyksellekin, mutta me olemme valmiudessa. Pitää olla kiitollinen siitä, että aikanaan on ollut rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta kehittää yhdistystä ja sen palvelutaloja, jotta nyt voimme tällä volyymilla pyrkiä pitämään buustia ylläJ

Saamme olla myös etuoikeutettuja siinä mielessä, että pystymme katsomaan tulevaa valtakunnan etulinjassa. Itselläni on ollut kunnia tulla valituksi Vanhus- ja lähimmäispalvelunliiton varapuheenjohtajaksi, ja uskon, että puheenjohtaja Susanna Huovisen kanssa pystymme vaikuttamaan järjestötoimijoiden äänen esiin saattamiseksi näillä vahvasti bisnestuulissa puhaltavien vanhustenhoito keskusteluiden kentillä.

Jäsenistö on ollut kiitettävästi mukana ja tukena, niin retkillä kun tässä arjessakin. Toivon myös, että olemme osanneet koota tähän kirjeeseen sellaisia retkiä ja tapahtumia, joihin haluatte osallistua. Varaa ainakin on valita, ja viestiä jäsentyöryhmään vain jos tulee uusia ehdotuksia mieleen!

Toivotan teille kaikille oikein mukavaa Suomen suurta syntymäpäivävuotta, olkaa aktiivisia, tulkaa poikkeamaan.

Ollaan kuulolla,

terkuin, Hanna-Leena 

Hallitus

Yhdistyksemme puheenjohtajana vuosina 2016 - 2017 jatkaa Esa Yli-Kesti. Hallituksessa vuonna 2017 jatkavat Arja Sjöblom, Pirjo Varpela ja Roy Kanerva. Erovuoroisista jäsenistä hallitukseen valittiin vuosille 2017 - 2018 Antti Laakso, Sonja Muukkonen ja Seija Forström. Varapuheenjohtajaksi valittiin Sonja Muukkonen. 

KEVÄTKOKOUS

Yhdistyksen kevätkokous pidetään to 20.4.2017 klo 18.00 Villa Ruskassa Isosannanpuistokatu 26. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!        Hallitus

MUUT TAPAHTUMAT

Tervetuloa viettämään jäsenistön kesäiltaa Villa Ruskaan to 15.6.2017 klo 17.00 alkaen. Iltaa vietetään Ruskapoikien musiikin ja yhteislaulun merkeissä. Ohjelmassa on lisäksi saappaan heittoa, makkaran grillausta ja mukavaa yhdessäoloa.

Suosittu tuolijumppa Villa Ruskassa jatkuu keskiviikkoisin klo 12.00 - 13.00 ke 31.5.17 asti. Tuolijumpan vetäjänä toimii Eira Ruotsalainen. Nyt joukolla mukaan pitämään kuntoa yllä!

Ruskatalojen kevättalkoot pidetään ma 15.5. Ruskakoti+Villa Ruska, ti 16.5. Ruskahovi ja to 18.5. Ruskalinna. Päivä aloitetaan klo 9.00 aamukahvilla siinä talossa missä talkoot ovat. Talkoolaisille tarjotaan myös lounas. Tervetuloa mukaan!

RETKET

KYLPYLÄMATKA PÄRNUUN 26.3. - 1.4.2017 (su-la)

390 euroa

Lähde mukaan rentouttavalle kylpylämatkalle Pärnuun. Matka tehdään Aaro E. Mäkelä Oy:n bussilla (vastuullinen matkanjärjestäjä). Lähtö sunnuntaiaamuna Tallink Megastarilla Helsingistä klo 10.30. Tallinnassa ollaan klo 12.30. Paluu lauantaina Tallinnasta klo 16.30 (Star). Helsingissä ollaan klo 18.30. Pärnussa majoitutaan kylpylään Estonia Medical Spa & Hotel (Puistotalo). Matkan hinta sisältää:

  •           Matkan järjestelyt
  •          Bussikuljetus (oma bussi mukana koko viikon)
  •           Laivamatkat kansipaikoin
  •           Kierto-ajelu + ostoskierros Pärnussa
  •           Täysihoito kylpylässä (aamiainen, lounas, päivällinen)
  •           2 lääkärintarkastusta sekä 2-4 hoitoa /päivä (hoidot myös lauantaiaamuna)
  •           Lisämaksusta 1 h-huone 13 €/vrk

Lähtö klo 5.20 Porin linja-autoasemalta. Huomioithan kesäaikaan siirtymisen! Sitovat ilmoittautumiset 23.2.17 mennessä Katjalle p. 627 5187!

Tampereen Työväen Teatteri la 22.4.2017

62 eur./hlö

Tuomas Kyrön luoman hahmon Mielensäpahoittaja uunituore tarina "Mielensäpahoittajan Suomi" nähdään TTT-teatterin suurella näyttämöllä. Tutunoloinen jääräpää kertoo lapsuudestaan, nuoruudestaan, vaimosta ja perheestä. On tultu tilanteeseen, jossa hän ei voi asua enää tilallaan yksin, kun vaimo on vuodeosastolla. Tarvitaan apua. Hän palkkaa kodinhoitajaksi maahanmuuttaja Alin, jolle Suomi on vielä uusi. Kuluu paljon saunapuita, pottuja ja kahvia, kun Mielensäpahoittaja kertoo Suomen vaiheita. Näytelmän huumorin alla on vakaviakin juonteita. Siinä tulee pohdiskelleeksi, mikä on kullekin oman elämän kulta-aika ja miten erilaisia voivat olla isän ja pojan muistot.

Näytös alkaa klo 13.00. Matkan hinta sisältää kuljetuksen, lipun ja sämpylän + tripin. Lähtö Ruskakoti klo 10.30, Pohjoispuisto 6 klo 10.40 ja Tikkulan ABC klo 10.50. Sitovat ilmoittautumiset 22.3.17 mennessä Katjalle p. 627 5187!

Tangokuningasfinaali la 8.7.2017

75 eur/hlö

Lähde mukaan katsomaan tangokuningasfinaalia Seinäjoelle. Finaali alkaa klo 21.00 kestäen n. 2 tuntia. Menomatkalla ruokailemme Jalasjärven Juustoportilla. Tarjolla on broilerinfilettä hunaja-pekonikastikkeella, riisiä, perunaa ja punajuurilohkoja. Lisäksi runsas salaattipöytä ja juustotarjotin Juustoportin juustoista sekä kahvi/tee.  Matkan hinta sis. kuljetuksen, lipun ja ruokailun.

Huom! muuttunut aikataulu

Paperisen kirjeen tulostamisen jälkeen on tangomarkkinoiden aikatauluun tullut muutoksia.

Oikea aikataulu on seuraava:

Finaali alkaa klo 19.00. Lähtöajat: Ruskakoti klo 14.20, Pohjoispuisto 6 klo 14.30 ja Tikkulan ABC klo 14.40

Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2017 Katjalle p. 627 5187!

Kuivalahden kesäteatteri ti 11.7.2017

25 eur/hlö

Kuivalahden kesäteatterissa esitetään Markku Hyvösen kirjoittama komedia "Evakko", jonka tapahtumat sijoittuvat Eurajoelle kesällä 2017.

Lähdön hetki on raskas kun 80-vuotias Martta joutuu hyvästelemään vastoin tahtoaan kotinsa. Karjalan Sortavalasta evakkoon aikoinaan lähtenyt Martta on oman elämänsä sankari. Elämän kolhuista huolimatta hän ei ole menettänyt iloista Karjalaista luonnettaan. Sanavalmis tunneihminen tuumaa, että asioilla on tapana järjestyä. Nuoria ei olla, mutta vanhaksikaan ei ruveta.

Luxux Seniorikoti Mansikka ottaa uuden asukin avosylin vastaan. Hyvän elämänlaadun turvaaminen kodinomaisessa ympäristössä on ylevä tavoite, mutta Mansikassa eletään vaikeita aikoja. Arkea varjostavat niin taloudelliset huolet kuin henkilökunnan ja asiakkaiden ongelmat. Martta tuo arkeen raikkaan tuulahduksen jostain jo unohdetusta maailmasta ja asiat saavat yllättäviä käänteitä.

Sydämellinen komedia ihmissuhteiden viidakosta jonka lopputuloksena on, että vanhuksissa elää viisaus. Näytös alkaa klo 19.00.

Matkan hinta sis. kuljetuksen, lipun, kahvin ja munkin. Lähtö Ruskakoti klo 17.30, Pohjoispuisto 6 klo 17.40 ja Tikkulan ABC klo 17.50. 

Sitovat ilmoittautumiset 9.6.17 mennessä Katjalle p. 627 5187!.

Pyynikin kesäteatteri la 12.8.2017

70 eur/hlö

Pyynikin kesäteatteri juhlistaa 100-vuotiasta Suomea esittämällä uuden musikaalin ikiklassikosta "Niskavuoren nuori emäntä". Hella Wuolijoen 1800-luvun hämäläiseen maisemaan sijoittuva tarina koskettaa vielä tänäkin päivänä suurilla tunteillaan ja aidoilla ihmiskohtaloillaan. Loviisa-Juhani-Malviina; kolmiodraaman hintana on niin perhe, suvun kunnia kuin vapauskin. Keskeisissä rooleissa nähdään upeat näyttelijät Maria Pere (Loviisa), Mikko Nousiainen (Juhani) ja Elina Keinonen (Malviina). Lisäksi mukana ovat mm. Petra Karjalainen, Sari Havas, Puntti Valtonen.

Näytös alkaa klo 14.00. Ennen esitystä klo 12.00 syödään lounas Scandic Rosendahlissa. Lounaaseen kuuluu kinkkukiusaus ja salaattibuffet. Ruokajuomana on vesi. Matkan hintaan sis. kuljetus, lounas ja lippu.

Lähtö Ruskakoti klo 10.20, Pohjoispuisto 6 klo 10.30 ja Tikkulan ABC klo 10.40. Sitovat ilmoittautumiset 5.7.17 mennessä Katjalle p. 627 5187!

Ruskamatka Luostolle 16. - 23.9.2017 (la-la)

350 eur/hlö

Lähde mukaan ruskamatkalle Luostolle. Retken hinta sis. linja-auto matkat, yöpymisen mökeissä, liinavaatteet ja pyyheliinan, sekä yhteisesti järjestetyn aamiaisen päämökissä Losossa.  

Lisäksi on mahdollisuus syödä porukalla valmistettua päivällistä päämökissä 5 euron päivähintaan, tai vaihtoehtoisesti käydä ruokailemassa omalla kustannuksella Luoston ruokapaikoissa. Luostolla majoitutaan kolmeen mökkiin Loso, Hopeli ja Sampola. Viikon aikana teemme retkiä Luoston ympäristöön linja-autolla mm. Ametistikaivokseen ja Pyhälle ym. Ruskapojat pitävät matkalla ohjelmaa; soittoa, tanssia ja yhteislaulua.  

Lähtö Porin linja-autoasemalta la 16.9. klo 6.00. Sitovat ilmoittautumiset 31.5.17 mennessä Katjalle p. 627 5187!

TAMPEREEN TEATTERI LA 7.10.2017

85 eur/hlö

Nyt on mahdollisuus nähdä, vain kaksi kertaa aiemmin Suomessa esitetty, Andrew Lloyd Webberin maailmankuulu musikaali "CATS". Kaiken kaikkiaan musikaalissa esiintyy 30 näyttelijää, tanssijaa ja akrobaattia sekä 10 hengen orkesteri. Musikaalin kohokohta, Barbara Streisandinkin tulkitsema Memory on yksi kauneimmista ja tunnetuimmista musikaalisävelmistä.

Näytös alkaa klo 19.00. Matkan hinta sis. matkan ja lipun. Lähtö Ruskakoti klo 16.30, Pohjoispuisto 6 klo 16.40 ja Tikkulan ABC klo 16.50. Sitovat ilmoittautumiset 5.9.17 mennessä Katjalle p. 627 5187!

Muut Asiat

ÄITIENPÄIVÄLOUNAS

Ruskataloissa äitienpäivälounaat su 14.5.2017. 

Tiedustelut ja varaukset; Ruskakoti Messi p. 627 5188, Ruskahovi Salonki p. 627 5488 ja Ruskalinna Linnantupa p. 627 5602. 

Lounaan hinta aikuinen 20 € ja lapset 4-12v. 9 €.

Varaukset viimeistään 8.5.mennessä a.o. keittiölle!


Retkien peruutusehto:

Jos peruuttaa matkan sitovan ilmoittautumispäivän jälkeen peruutusmaksu on vähintään 15 € tai maksu on retken peruuttamisesta aiheutuneiden kustannusten mukainen. Tarkista matkavakuutuksesi korvausehdot matkan peruuttamistilanteessa. Ennen sitovaa ilmoittautumispäivää perutuista retkistä ei tule kustannuksia.


Hyvää kevään odotusta!

Hallitus

Esa Yli-Kesti
puheenjohtaja
Hanna-Leena Ojalainen 
sihteeri

jäsentyöryhmä

Esa Yli-Kesti (jäsentyöryhmän vetäjä)
Seija Forström
Pekka Kallioinen
Tellervo Nylund 
Leena Ojalainen
Mikko Poretie
Arja Sjöblom
Pertti Tikka
Seija Wahlman
Katja Kuusisto (jäsentyöryhmän sihteeri)
Hanna-Leena Ojalainen (toiminnanjohtaja)

soitellaan!

Katja Kuusisto, jäsen- ja retkiasiat


Hanna-Leena Ojalainen
p. 627 5187
etunimi.sukunimi@ruskatalot.fi

p. 627 5180
etunimi.sukunimi@ruskatalot.fi