Päivän lounas:

Nakkikeittoa
Vadelmariisiä

Lounasta tarjoillaan:

klo 11.30 - 13.00  Tervetuloa ruokailemaan! 

Jäsenkirje on tulostettavassa muodossa jäsenkirjearkistossa.
Postitetuissa jäsenkirjeissä on virheellinen puhelinnumero äitenpäivälounaalle ilmoittautumisiin. Oikea puhelinnumero on 044 5144 153. Pahoittelemme virhettä.

Ruskatalojen palveluyhdistys ry

Jäsenkirje 1/2018

Mukavaa alkutalven aikaa!

Suomi on juuri äänestänyt itselleen presidentin, kun tätä kirjoitan.

Kerrotaan, että äänestystulos on osoitus siitä, että me suomalaiset haluamme rauhaa ja vakautta, sekä jatkuvuutta ja turvaa tässä muuttuvassa maailmassa. Jotenkin ajattelen myös, että samoin me vanhustyötä tekevät ja ikäihmisten hyvinvoinnista huolehtivat järjestötoimijat haluaisimme myös vakautta ja jatkuvuutta tässä sote- hulinan melskeessä.

Harmillista lienee kuitenkin se, että siitä emme voi äänestää, vaan yrittää pitää itsestämme ääntä, jotta tekemisemme tulee kuulluksi ja nähdyksi tässä tulevassa valinnanvapauden vyöryssä. Tosin, kuka voi kohta puhua valinnanvapaudesta, jollei ole mistä valita. Työterveyspalveluissa valinnan kirjo on jo aika lailla kaventunut, ja se näkyy Porissakin.

Yhtä aikaa kuitenkin olen iloinen siitä, että me Ruskatalolaiset olemme tulleet nähdyksi ja kuulluksi vanhustyön tuoksinassa, ja tiedän jäsenistömme myös osaltaan myötävaikuttavan siihen. Lisäksi henkilökuntamme tekee työtään sydämellä, vanhuksen ääntä kuunnellen ja tahtoa kunnioittaen. Tämän arvokkaan työn tuotoksena asunnot täyttyvät ja Ruskatalot voi edelleen jatkaa matkaansa ikäihmisten asumisen edelläkävijänä ja kehittäjänä tulevassakin. 

Mutta mukavaa olisi myös teidän jäsenten kanssa kehittää ja keskustella palveluasumisen ajatuksia ja tulevaisuuden tarpeita, jotta olisimme valmiit niihin vastaamaan, kun aika on.

Tähän kirjeeseen laitoimmekin retkien lisäksi jäsenistölle suunnatun illan, jossa on mahdollisuus tulla kuulemaan tämän hetkisestä palveluasumisen tilasta sekä muistisairauksista ja niiden kanssa elämisestä.

Toivottavasti osasimme jäsentyöryhmän kanssa suunnitella mukavia ja mielenkiintoisia retkiä ja tapahtumia tässä kirjeessä, jotta löytyisi ihan jokaiselle jotakin.

Ja lopuksi, pidetään ääntä yhteisten asioiden puolesta!

Ollaan kuulolla

terkuin, Hanna-Leena  

Hallitus 2018

Yhdistyksemme puheenjohtajana vuonna 2018 jatkaa Esa Yli-Kesti. Hallituksessa vuonna 2018 jatkavat Seija Forström, Antti Laakso ja Sonja Muukkonen. Erovuoroisista jäsenistä hallitukseen valittiin vuosille 2018 - 2019 Roy Kanerva, Arja Sjöblom ja Pirjo Varpela. Varapuheenjohtajaksi valittiin Roy Kanerva

Kevätkokous

Yhdistyksen kevätkokous pidetään ke 25.4.2018 klo 17.00 Villa Ruskassa Isosannanpuistokatu 26. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Kahvitarjoilu. Tervetuloa!      Hallitus

RETKET

22. - 24.5. (ti-to)

RISTEILY JA HOTELLIMATKA MAARIANHAMINAAN

199 euroa/hlö

Lähde mukaan yhdistetylle risteily- ja hotellimatkalle Maarianhaminaan. Tiistaina Silja Linen Baltic Princess lähtee Turusta Tukholmaan klo 20.15. Laiva saapuu Tukholmaan keskiviikkoaamuna klo 7.10 (Suomen aikaa) ja lähtee paluumatkalle klo 8.10.

Laiva saapuu Maarianhaminaan klo 13.35 jossa ryhmämme jää maihin. Jatkamme matkaa bussilla opastetulle kierrokselle Sundin alueelle. Päivän lounas syödään Smakbyn Krouvissa joka sijaitsee Kastelholman linnan kupeessa. Krouvin omistaa, televisiostakin tuttu kokki Michael Björklund. Ravintolan yhteydessä on tislaamo ja puoti. Puodissa on myynnissä omia tuotteita mm. näkkileipää, hilloa, sinappia, lammasmakkaraa ja säilykkeitä.

Lounaan jälkeen jatketaan opastettua kierrosta tutustumalla Kastelholman linnaan,

Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseoon ja Bomarsundin linnoitukseen.

Illan suussa saavutaan takaisin Maarianhaminaan ja majoittaudutaan 2-hengen huoneisiin hotelli Savoyssa (keskustassa). Torstaiaamuna on hetkinen aikaa tutustua Maarianhaminan keskustaan. Huoneet luovutetaan klo 12.00. Laiva Baltic Princess lähtee klo 13.45 Maarianhaminasta Turkuun. Turkuun saavutaan klo 19.15 ja matka jatkuu välittömästi kohti Poria.

Matkan hintaan sisältyy:

  -          kuljetukset ohjelman mukaan

-          laivamatka 2-hengen B-luokan hytissä (Turku-Tukholma-Maarianhamina)

-          opastus Ahvenanmaan retkellä

-          sisäänpääsymaksut tutustumiskohteisiin

-          päivän lounas Smakbyssä tulopäivänä

-          yöpyminen 2-hengen huoneessa hotelli Savoyssa

-          hotelliaamiainen

-          laivamatka Maarianhamina-Turku kansipaikoin

-          Lisämaksusta +75 euroa yhden hengen huone

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Matkapojat. Peruutuskulut 1 kk - 14 vrk ennen matkaa

50 % matkan hinnasta, alle 14 vrk ennen matkaa ei takaisinmaksua. Lääkärintodistuksella kulut tapauskohtaisesti. Muista matkavakuutus!

Matkan hinta 199 € edellyttää 40 matkalle lähtijää! Lähtöaika on Porin matkakeskuksesta ti 22.5. laituri 8 kello 17.15.

Ilmoittautumiset 9.4.2018 mennessä Katjalle p. 627 5187! Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan syntymäaika. 

UMPIMÄHKÄÄNRETKI TI 12.6.2018

59 eur./hlö

Löytyykö sinulta seikkailumieltä? Lähde mukaan Umpimähkäänretkelle. Hyppäät vain bussiin ja katsot, mitä päivä tuo tullessaan. Tämän helpompaa ei retkeily voi olla. Itse ei tarvitse tehdä mitään suunnitelmia. Retki tarjoaa mukavaa matkaseuraa, kauniita maisemia, mielenkiintoisia kohteita, vatsan täytettä ja aina voi myös jäädä jotain mukaan matkan varrelta. Pukeutuminen sään mukaan ja hyvät kengät jalkaan. Ja ei muuta kuin menoksi J. Paluu Poriin illansuussa.

 

Lähtö Ruskakoti klo 7.40, Pohjoispuisto 6 klo 7.50 ja Tikkulan ABC klo 8.00.

Sitovat ilmoittautumiset 22.5.18 mennessä Katjalle p. 627 5187!

TANGOKUNINGATARFINAALI LA 14.7.2018

75 eur/hlö

Lähde mukaan kokemaan tangon taikaa. Kuusi kuningatarfinalistia tavoittelevat tangokruunua finaalissa klo 19.00 - 21.30. Finalistit valitsevat itse ensimmäisen kierroksen kisatangonsa. Toisen kierroksen kisatangoina kuullaan Meidän Tango-kyselyn toivotuimmat finaalitangot. Superfinaalikierros duettona Tangokuningas 2018 kanssa. Konsertin tähtivieraina ovat Kyösti Mäkimattila, Jukka Hallikainen, Kari Hirvonen ja Jouni Keronen.

Menomatkalla n. klo 16.30 ruokailemme noutopöydästä Jalasjärven Juustoportilla. Matkan hinta sis. kuljetuksen, lipun ja ruokailun.

Lähtö Ruskakoti klo 14.20, Pohjoispuisto 6 klo 14.30 ja Tikkulan ABC klo 14.40. Sitovat ilmoittautumiset 31.5.2018 mennessä Katjalle p. 627 5187!

RAUMAN KESÄTEATTERI LA 4.8.2018

60 eur/hlö

Musiikkinäytelmä "Sellaista elämä on" kertoo yhdestä kaikkien aikojen merkittävimmästä suomalaisesta sanoittajasta Juha "Junnu" Vainiosta. Uransa aikana hän ehti tehdä lähes 2500 sanoitusta ja sävellystä, joiden joukossa on useita lähes jokaiselle suomalaiselle tuttuja hittejä. Kyseessä on tarina Juha Vainiosta, henkilöstä laulujen ja tekstien takana. Runsaasti musiikkia sisältävässä näytelmässä käsitellään niin hänen nuoruuttaan kuin myös uran vauhdikasta nousukautta sekä raitistumisen jälkeistä seesteisempää vaihetta.

Juha Vainion roolissa nähdään Heikki Mäkäräinen. Mukana myös Annika Eklund, Ilkka Merivaara, Elina ja Petja Lähde. Musiikkinäytelmän ovat käsikirjoittaneet Mikko Kivinen ja Otto Kanerva. Mikko Kivinen myös ohjaa esityksen.

Esitys alkaa klo 14.00. Ennen esitystä klo 12.00 syödään Kotkan pojan - menu Fresco Ravintola Etapissa. Pääruokana on lohta, joten ilmoitathan mahdollisesta kala-allergiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Lähtö Ruskakoti klo 10.40, Pohjoispuisto 6 klo 10.50 ja Tikkulan ABC klo 11.00.

Sitovat ilmoittautumiset 29.6.18 mennessä Katjalle p. 627 5187!.

Muut tapahtumat

Manu Toivosen valokuvanäyttely "Matkalla maailman ympäri" esillä Ruskalinnan alakerrassa   2.3.-15.4.2018. Tervetuloa katsomaan!

Jäsenilta Villa Ruskassa ti 10.4.18 klo 17.00. Illan aikana Hanna-Leena Ojalainen puhuu aiheesta  "Miten hakeutua palveluasumiseen" sekä Milla Ihalainen aiheesta "Aktiivista elämää Ruskataloissa; perustietoa muistisairauksista ja sairastuneen hoidosta". Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Ruskatalojen kevättalkoot pidetään ma 14.5.18 Ruskakoti+Villa Ruska,

ti 15.5.18 Ruskahovi ja to 17.5.18 Ruskalinna. Päivä aloitetaan klo 9.00 aamukahvilla siinä talossa missä talkoot ovat. Talkoolaisille tarjotaan myös lounas.

Tervetuloa mukaan!

Villa Ruskassa äitienpäivälounas su 13.5.2018 klo 13.00. Jos on kysyntää, järjestetään mahdollisesti toinen kattaus klo 15.00. Lounaan hinta aikuinen 30 €, lapset alle 14 v. 13 € ja lapset alle 6 v. maksutta. Ilmoittautumiset pe 27.4. mennessä Marjo Kauppiselle sähköpostiin marjo.kauppinen@ruskatalot.fi tai puhelimitse 044-5144 153. Lounaan maksu käteisellä tai kortilla paikan päällä. Tuotteet ovat laktoosittomia. Muut ruoka-aineallergiat ilmoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Tervetuloa!

 Tervetuloa viettämään jäsenistön kesäiltaa Villa Ruskaan ti 3.7.18 klo 17.00 alkaen. Ohjelmassa on yhteislaulua Ruskapoikien johdolla, makkaran grillausta ja mukavaa yhdessäoloa.

Suosittu tuolijumppa Villa Ruskassa jatkuu keskiviikkoisin klo 12.00 - 13.00 ke 30.5.18 asti. Tuolijumpan vetäjänä toimii Eira Ruotsalainen. Tervetuloa!


Retkien peruutusehto:

Jos peruuttaa matkan sitovan ilmoittautumispäivän jälkeen peruutusmaksu on vähintään 15 € tai maksu on retken peruuttamisesta aiheutuneiden kustannusten mukainen. Tarkista matkavakuutuksesi korvausehdot matkan peruuttamistilanteessa. Ennen sitovaa ilmoittautumispäivää perutuista retkistä ei tule kustannuksia.


hyvää kevättä!

Hallitus

Esa Yli-Kesti
puheenjohtaja
Hanna-Leena Ojalainen 
sihteeri

jäsentyöryhmä

Esa Yli-Kesti (jäsentyöryhmän vetäjä)
Seija Forström
Pekka Kallioinen
Tellervo Nylund 
Leena Ojalainen
Mikko Poretie
Arja Sjöblom
Pertti Tikka
Seija Wahlman
Katja Kuusisto (jäsentyöryhmän sihteeri)
Hanna-Leena Ojalainen (toiminnanjohtaja)

soitellaan!

Katja Kuusisto, jäsen- ja retkiasiat


Hanna-Leena Ojalainen
p. 627 5187
etunimi.sukunimi@ruskatalot.fi

p. 627 5180
etunimi.sukunimi@ruskatalot.fi